Header Ads

Carca Marba liga bola sepak Malaysia

Liga Malaysia telah pun tamat.  Apabila liga super tamat tetapi masih banyak isu yang di bangkit kan terutama kes antara pahang, Penang dan pdrm.  Di sini siapa jadi mangsa sebenarnya?  Kenapa sudah akhir liga baru tindakan di ambil?  Mana pergi jawatankuasa pertandingan fam selama liga berlangsung?  Tempat 72 jam yang terdapat dalam syarat bantahan pertandingan sedah lama berlalu.

Ramai peminat di luar sana menganggap tindakan fam ini adalah untuk meneyalamat kan pasukan Pahang dari liga super tahun depan yang paling sedih sekali apabila pasukan pulau pinang juga dilihat akan menjadi mangsa.  Penyokong yang beriya meraikan kemenangan sepatunya menyelamatkan mereka dari tersingkir dari liga perdana kini dalam delima apabila bantahan pdrm juga di terima walaupun masa bantahan telah tamat.  Bagaimana senarai pemain yg tidak layak tiada?  Bagaimana proses rayuan tidak ada?  Tetapi kini semuanya timbul kerana kes Pahang dan Kedah.

Pengurusan fam patut mengikut terma syarat yg mereka sendiri tetapkan.  Dan lebih profesional dalam membuat keputusan.  Dah la pasukan kebangsaan teruk.. Liga pun teruk pengurusan nya.

1 ulasan

Awanama berkata...

Sering kali dengar tentang isu2 yg tak berapa positif berlaku dalam bola sepak.. Harap bola sepak di Malaysia menunjukkan kemajuan dan bertambah baik dalam semua aspek..